Arkadaşlar şöyle bir şey düşündüm.Okuduğumuz ve hoşumuza giden -gitmeyen- kitapların özetlerini bu bölümde toplayalım.Bazı arkadaşlarımızın ilgisini çeker ve bazılarına yararlıda olur umarım.Ancak bir ricam var lütfen kendiniz kendi cümlelerinizle yazın ( alıntıda yapabilirsiniz tabi ancak kendimiz üretirsek o zaman bizim ürünümüzdü diyebiliriz.)
Ben hemen en son bitirdiğim kitap olan Eragon'un özetini yazmayla işe başlıyorum:
Eragon, okuduğuma göre toplam 3 kitap halinde piyasaya sürülmüş ancak yazarı Christopher Paolini şu anda son kitap olan "Brisingr" adlı kitabı yazmakla meşgulmüş.Bu arada hemen kısa bir not Eragon'un yazarı bu arkadaş ilk kitabını liseden mezun olunca yazmış.3 lü serinin ilk kitabının adı Eragon , ikincisi Eldest , üçüncüsü Brisingr.Türü fantastik ve bilimkurgu.Hemen olaya geçiyorum
ERAGON
Eragon adında bir çiftçi çocuğun başından geçen hikayedir.Henüz küçük yaşlardayken Eragon ailesini kaybeder, amcası ve kuzeniyle bir çiflikte yaşamaya başlar.Eragon çok iyi bir avcıdır ve okuyla harika avlar yakalar.Yine bir gün avlanmaya çıktığı sırada takip ettiği geyik onu Spine adlı korkulan bir ormana sürükler okunu geyiğe doğru nişan alan Eragon gördüğü bir mavi yumurta karşısında donar kalır .Yumurtayı alarak yaşadığı köye gelir.Yumurtadan tüm dünyanın son umudu olan Saphira adlı bir ejderha çıkar ki bu kara hükümdar Galbatorix'in hiç hoşuna gitmez çünkü artık Ejderha Süvarileri geri gelmiştir.Yolda Brom adında eski bir Ejderha Süvarisi tarafından eğitilir ve Urgal adlı kötü yaratıklara karşı savaşırlar.Brom hayatını aldığı bir yara sonucu kaybeder.Büyük savaş yapılır ve Eragon ,Shade adında bir gölge savaşçı tarafından sırtına hayatı boyunca taşıyacağı yarayı alır.Ancak Shade öldürülmüştür ve ilk savaş kazanılmıştır.
kısaca böyle ikinci kitap çok daha sürükleyici.