'Futbolumla yanıt vereceğim'
Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında 90 dakika mücadele eden, ancak çok kötü bir görüntü çizen Nihat, Mustafa Denizli ile Fatih Terim’e teşekkür etti. “Saha dışında konuşmaya gerek yok” diyerek sözlerine başlayan tecrübeli oyuncu, “Her iki hocamın duydukları güveni boşa çıkarmamak için çalışıyorum. Her zaman büyük beklentileri beraberimde getirdim ve hep sahada eleştirilere yanıt verdim. Yine öyle olacak. Zor günlerimde bana sahip çıkan hocalarıma teşekkür ederim. Zamana ihtiyacım olduğu doğru, ancak takımım benden gol bekliyor. Beklenen patlamayı en kısa sürede yapacağım. Gaziantepspor maçı benim için ayrı bir önem taşıyor. İnönü’de uzun bir aranın ardından taraftarlarla buluşacağım” dedi.
Matias Delgado cuma geliyor!
İspanya’da bıçak altına yatan ve yaklaşık 2 aydır tedavisini bu ülkede sürdüren Tangocu’nun, cuma günü İstanbul’da olacağı açıklandı. Ayrıntılı bir sağlık kontrolünden geçirilecek olan Matias Delgado, bu işlemlerin ardından soluğu Ümraniye’de alacak. Arjantinli oyuncu, Gaziantepspor mücadelesini de tribünden takip edecek. Delgado’nun en az 6 ay sahalardan uzak kalacağı belirtilirken, Tangocu ise en geç ekim ayının sonunda sahalara döneceğini iddia etmişti.
'Kargadan kılavuz olmaz'
Beşiktaş’ın önce Büyükşehir Belediye, daha sonra da Gençlerbirliği maçında kaybettiği puanlar, eleştirileri de körükledi. Camiada fatura, teknik direktör Mustafa Denizli ve öğrencilerine kesildi. Ancak dün tecrübeli çalıştırıcı, dünkü antrenmanda tüm eleştirilere yanıt verdi, tam anlamıyla patladı. İşte Denizli’nin olay yaratacak açıklamaları...
‘Biz yollardan geçtik’
“Bizi eleştirenlerin yapanların bildiği kadar, benim unutmuşluğum var. Kargalar bana kılavuzluk yapamaz. O zaman burnumuz kötü yerlere gider. Kargaların çeşitleri vardır; leş kargaları vardır, kılavuz kargalar vardır. İkisinden de hayır gelmez... Şimdi 7 puanda olsaydık, kimse ulemalık taslamayacaktı. Bizi yokmuşuz gibi göstermek istiyorlar. Bu doğru değil. Ben takımımdan çok memnunum demiyorum. Şu an istediğimiz çizgide değiliz. Bu sürece en az zararla atlatmak istiyoruz. Büyük takımları 3 hafta içinde yok etme durumuna getiremezsiniz. Biz bu yollardan yıllarca geçtik. Ben bu takıma olağanüstü güveniyorum. 1-2 haftada aldığımız sonuçları hiç umursamıyorum. Taraftarlarımız da takımın ne yapacağını biliyorlar ve görecekler de... Bizi küme düşürenlerin Galatasaray’ı şampiyon yapması doğaldır. Şampiyonluk yarışı bu sezon çok keyifli geçecek. Galatasaray şampiyonluğun adaylarından birisi, ama dünyanın hiçbir yerinde 3 haftada şampiyon ilan edilmez. Galatasaray’ın Avrupa’da aldığı başarılı sonuçlar ve attığı goller, tüm Türkiye gibi beni de mutlu ediyor...”
‘Başkan beni aradı, ama...’
“Gazetelerde haberler var... Maçtan sonra Başkan beni aramış, şöyle olmuş, böyle olmuş. Burada ne camianın ne de taraftarın kafasını karıştırmaya gerek var. Yıldırım Demirören, geldiğim günden bu yana her maçtan sonra beni aramıştır. Her zaman söylediği sadece 2 şey vardı. Ya ‘Tebrikler’, ya da ‘Geçmiş olsun, üzülmeyin’ demiştir. Bunun dışında bir kelime yoktur. Bu tip haberler ne gerçektir ne de hoştur... Geçen sezonu iki kupayla tamamladık. Burada kalanların başarıyı devam ettirme arzusu, ayrıca yeni gelen arkadaşların da uyum sağlama ve başarılı olma istekleri var. Bu dönem böyle sıkıntılar yaşanır. Bugün kimse çıkıp, bizden fazla Beşiktaş’ı sevdiğini, düşündüğünü söylemesin. Bu söz konusu bile olamaz. Ayrıca 3 maç geride kalmışken, bazı senaryolara da hiç gerek yok. Hepimiz görevimizin başındayız. Son 5 sezonun en kötü başlangıcını yapmışız... Son 5 sezonda çok iyi başlangıç yapılmış da ne olmuş? 2 puanın ne önemi var. Bu takımın en olduğunu ben de biliyorum, futbolcularım da... Nereye gideceğimizi çok iyi biliyoruz.”
Nihat’tan çok memnunum’
Formsuzluğuyla eleştirilen Nihat Kahveci’den memnun olduğunu belirten Mustafa Denizli, şöyle konuştu: Onun hangi şartlarda çalıştığını biliyorum. 1-1.5 ay geç başladı hazırlıklara. Nihat buna rağmen iyi mücadele ediyor ve en önemli silahlarımızdan birisi... Nihat beklemeyecek ve oynamaya devam edecek. Kafamızdaki Nihat olana kadar oynayacak. Bugün futbolcumun yanında olmazsam ne zaman olacağım... İspanya’dan transfer ettiğimiz İbrahim Kaş’ı, geçen sezonun ocak ayında da almak istemiştik. Ancak kulübü Getafe bunu kabul etmemişti. Savunmada yaşadığımız sakatlıklar nedeniyle biz de tekrar rotayı İbrahim Kaş’a çevirdik ve bu transfer gerçekleşti. Bir sportif direktör düşünmüyoruz. Hayatımız boyunca her fikre açık olduk. Kimse bize akıl vermeye, yol göstermeye çalışmasın...”
Transfere sihir gerek!
Takıma yeni bir transfer yapılıp-yapılmayacağı konusuna da açıklık getiren Mustafa Denizli, “Transfer için ancak sihir üretmeliyiz. Kadromuzda yer alan bir futbolcunun kontratını yok etmemiz gerekir” diye konuştu. 10.5 numara konusunda herhangi bir gelişme yaşanmadığını dile getiren Denizli, gerekirse bu kadroyla devam edeceklerini belirtti.
Gökhan Zan gidince...
Denizli, Galatasaray’a transfer olan Gökhan Zan’ın gidişinin tüm transfer stratejilerini değiştirdiğini kaydetti. “O bölgeye değil, değişik yerlere transfer yapabilirdik” diyen Denizli, geçen sene savunmada oynayan 4 oyuncularından 2’sinin sezona ameliyatla başladığını, beklenmedik sakatlıklar yaşandığını ifade etti.